ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ"

Η Μεσογειακή Διατροφή αντικατοπτρίζει τις τυπικές διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Μεσογείου. Βασίζεται στην απλή παρασκευή εύγευστων πιάτων χάρη στην ευρεία γκάμα προϊόντων που παράγονται σε αυτές τις χώρες.
Παράλληλα, οι συνταγές της μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στις προσωπικές γευστικές προτιμήσεις του κάθε ανθρώπου.
Η ελληνική εκδοχή της Μεσογειακής Διατροφής αποτελείται από προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα και διαμόρφωσαν τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Στο πλαίσιο αυτό  οργανώθηκε εκδήλωση για τη "Μεσογειακή διατροφή" στον χώρο του σχολείου μας. Στόχος ήταν η ενημέρωση των μαθητών για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παραδοσιακά τρόφιμα, να μάθουν για τη μεσογειακή πυραμίδα και να εφαρμόσουν στην πράξη τη λειτουργία της μεσογειακής διατροφής με φαγητά σπιτικά που έφεραν οι μητέρες τους. Σε ρόλο "σεφ" αλλά και καταναλωτών σέρβιραν και δοκίμασαν όλα τα παραδοσιακά μεσογειακά φαγητά τα οποία είναι γνωστό πως προσφέρουν υγεία και μακροζωία.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και όλους τους γονείς του σχολείου για την πολύτιμη βοήθειά τους!
Δείτε στιγμές από την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο.



Vaso Kouskouti's Slidely by Slidely Slideshow