ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ




Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευβοίας μετά από πρόσκλησή μας υλοποίησε βιωματικό σεμινάριο στους γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας του 11ου Δημοτικού Χαλκίδας, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023. Η παρέμβαση είχε σαν θέμα:

«Βελτιώνουμε την επικοινωνία μας στην οικογένεια. Ενδυναμώνουμε τις σχέσεις με τα παιδιά».
Στόχος του βιωματικού σεμιναρίου, ήταν η καλλιέργεια και ενίσχυση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών και των γονέων και η ενδυνάμωση του ρόλου τους στη σχολική κοινότητα. Το σεμινάριο περιελάμβανε ένα μέρος με βιωματικές ασκήσεις, που αποσκοπούσαν στην ανάδειξη και επεξεργασία των παραγόντων που διευκολύνουν και δυσχεραίνουν την επικοινωνία μας με τους άλλους και ένα θεωρητικό μέρος με παρουσίαση της τεχνικής της ενεργητικής ακρόασης, ως πρόταση αποτελεσματικής μεθόδου επικοινωνίας.
Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς συμμετείχαν ευχάριστα στη βιωματική διαδικασία και εξέφρασαν ουσιαστικές και στοχευμένες παρατηρήσεις και απόψεις πάνω στο πολύ σημαντικό θέμα της επικοινωνίας. Συντονίστρια των ομάδων ήταν, από το κέντρο πρόληψης, η ψυχολόγος Μαρία Κίσσα. Θα ακολουθήσει η δράση που αφορά στην υλοποίηση Σχολής Γονέων κάθε Δευτέρα και ώρες 5:30 - 7:30 μ.μ. , για το μήνα Δεκέμβριο, στις 4/12 , 11/12 , 18/12 και για το μήνα Ιανουάριο στις 8/01 , 15/01 , 22/01 .Ευχαριστούμε θερμά την κα Κίσσα Μαρία για τη συνεργασία , καθώς και τους γονείς του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους.