Εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολ. έτος 2024-2025



Σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109), όπως η τελευταία παράγραφος αντικαταστάθηκε και ισχύει (παρ. 1δ του άρθρου 204 του Ν.4610/2019 (Α΄70).

Όρια 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Γ. Παπανδρέου και πάνω μέχρι τέλος οικισμού προς το βουνό. Όρια με 16ο Δημ. Σχ. Χαλκίδας: Σκοπέλου – Πλατάνων (νοητή ευθεία μέχρι Πλαστήρα) – Πλαστήρα μέχρι συμβολή με Μαραθώνος - Μαραθώνος μέχρι το γήπεδο «Τσαλίκη – Παπίλα» Όρια με 24ο Δημ. Σχολείο η οδός Πεύκων.


Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2024-2025 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως 31-12-2018.  Εγγραφές - υποβολή δικαιολογητικών από 1 έως και 20 Μαρτίου  2024.  

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ

 1. Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση Εγγραφής προς το σχολείο Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση Εγγραφής 2023-25

   2.  Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς/κηδεμόνες, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ.

     3.Επίδειξη  του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή και αντίγραφο των σελίδων με τα εμβόλια, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

     4.Αποδεικτικό στοιχείο βεβαίωσης της διεύθυνσης κατοικίας του μαθητή: (Επίδειξη των πρωτοτύπων εγγράφων και κατάθεση φωτοτυπημένων)

       Συμβόλαιο σπιτιού (για ιδιοκτήτες) ή

       Μισθωτήριο Συμβόλαιο σπιτιού θεωρημένο από την Εφορία (για ενοικιαστές) ή

       Φορολογική δήλωση/ Εκκαθαριστικό Εφορίας γονέα-κηδεμόνα ή

       Λογαριασμό Δ.Ε.Η. ΟΤΕ, ΔΕΥΑΧ (όχι λογαριασμό ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ)

    5. Ατομικό Δελτίο Υγείας του μαθητή (ΑΔΥΜ) με υπογραφή ιατρού (το έντυπο θα το παραλαμβάνετε από το Νηπιαγωγείο ή το Σχολείο)

        6. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

α)  Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του μαθητή.

β) Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.

7. Για τους αλλοδαπούς μαθητές , πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο ή ληξιαρχική πράξη γέννησης, εφόσον έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Σημείωση :   Η Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση προς το σχολείο, το  ΑΔΥΜ καθώς επίσης και η Αίτηση Εγγραφής , για όσους επιθυμούν να εγγραφούν στο  Ολοήμερο Τμήμα του Σχολείου που αφορά τους μαθητές όλων των τάξεων , υπάρχουν συνημμέναΑίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο εδώ.

Την εγγραφή του μαθητή κάνει ο γονέας ή ο νόμιμος κηδεμόνας αυτού. Σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων την εγγραφή κάνει αυτός που έχει την επιμέλεια.

     Για την οικονομία του χρόνου, πριν την επίσκεψη στο σχολείο, αφού προηγουμένως έχετε κλείσει ραντεβού τηλεφωνικά, για την ημέρα και την ώρα (καθημερινές και ώρες 9:00-12:00π.μ.), θα πρέπει να έχετε συμπληρωμένα όλα τα έντυπα που σας έχουμε αποστείλει. 

     Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Διευθύντρια του σχολείου τις εργάσιμες  ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2221043581.